Ce inseamna Detailing Auto?

Ce inseamna Detailing Auto?

Detailing-ul auto reprezinta o curatare performanta, restaurare si finisarea detaliata a unui automobil, atat in ​​interior cat si in exterior, pentru a produce un nivel maxim de calitate si stralucire masinii, astfel incat sa arate ca noua.

Detailing-ul auto este Impartit in doua categorii: detailing exterior si detailing interior. Exista produse si servicii care se concentreaza pe aceste doua domenii in mod specific.

Detailing-ul exterior implica curatarea si restaurarea sau depasirea conditiei initiale a suprafetei de finisare a masinii (de obicei, o vopsea cu un finisaj lucios efect oglinda), ornamente cromate, geamuri, jante și anvelope, precum și alte componente vizibile pe exteriorul unui vehicul. O gama larga de produse si tehnici sunt utilizate pentru a face acest lucru in functie de tipul de suprafața, starea suprafetei, sau preferinta detailerii.

Produsele includ: detergenti si degresanti de acid liber (pentru a descompune murdaria), solutii detailing (pentru a indeparta contaminantii), ceruri de lustruit (pentru a reda stralucire si a imbunatati reflectivitatea), precum si o varietate de aplicatoare, perii si prosoape de uscare.

Detailing-ul interior implica o curatare profunda a intregului interior. Interioarele automobilelor din ultimii 50 de ani au o varietate de materiale folosite in interiorul cabinei, cum ar fi tapireriea sintetica, covor, vinil, piele, diverse fibre naturale, materiale compozite din fibre de carbon, materiale plastice si altele. Diferite tehnici si produse sunt utilizate pentru a aborda curatarea acestora. Aspirarea este standard, iar curatarea se face cu abur, lichid si spuma, produse chimice precum si perii ce pot fi utilizate pentru a indeparta petele de pe tapiterie. Unele suprafete neporoase pot fi lustruite deasemenea.