Cum se efecturaza un detailing interior profesionist

Cum se efecturaza un detailing interior profesionist

Detaliing-ul unei masini inseamna mai mult decat aspirarea sau spalarea obisnuita. Aceasta inseamna o atentie amanuntita la micile detalii pentru a face aspectul masina show demn. Incepeti cu interiorul, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la exteriorul masinii in timp ce se efectueaza detailing-ul.

Urmati 10 pasi pentru ca interiorul masinii dumneavoastra sa straluceasca sau bineninteles, puteti apela o Spalatorie Detailing profesionista din apropierea dumneavoastra.

1. Inlaturati covorasele si aspirati saltelele de vid, podeaua, portbagajul si tapiteria. Se imping scaunele de tot in fata iar apoi se aspira bine covorul dedesubt. Incepe cu partea de sus si continuati aspirarea in jos. Praf sau murdaria acumulate in partea de sus pot cadea in jos; praful sau murdaria acumulate in partea de jos, rar vor cadea in sus.

2. Petele de pe covoare sau tapiterie se curata prin aplicarea unui demachiant spuma, frecand cu o carpa umeda sau cu un burete. Se lasa sa stea pret de cateva minute inainte de a sterge cu un prosop. Daca pata nu iese, se repeta. Dupa ce aplicația de curatare este finalizata, spalati zona cu un burete umed si efectuati o uscare finala.

3. Repatati gaurile, arsurile sau pete permanente mici din covoare prin taierea suprafetei afectate cu un cuter sau o foarfeca. Inlocuiți cu o bucata de material taiata dintr-un loc ascuns, cum ar fi sub scaun. Utilizați un adeziv rezistent la apa pentru rezistenta.

4. Se spala covorasele din cauciuc si se usuca. Se aplica un pansament non-alunecare, astfel incat sa nu va alunece picioarele in timp ce efectuati manevre importante, cum ar fi franarea.

5. Folositi aer comprimat si perii pentru detailing pentru a elimina praful acumulat in butoane, crapaturile de pe bord si usile de interior.

6. Sterge suprafetele interioare dure, cu o perie usoara universala. Utilizați un spray de stralucire interiorioara pentru a finaliza.

7. Curatati ventilatorul auto folosind periile de detailing. Daca nu doriti sa utilizati lichide dupa aceasta, perii pentru detailing pe care le folositi ar trebui sa aiba un material super-absorbant cum ar fi o carpa din microfibra, care preia praful si murdaria in mod eficient.

8. Curati scaunele folosind un sampon auto. Curatarea scaunelor este esentiala pentru un detailing profesionist. Dar anumite locuri necesita diferite metode.

Retineti ca, dupa curatare, va trebui sa aspirati din nou scaunele precum si zona inconjuratoare, pentru ca murdaria formata din tot acest proces sa fie eliminata complet.

9. Ingrijirea scaunelor din piele, daca este necesara. Daca v-ati curatat scaunele din piele, acum e momentul sa le tratam, astfel incat aspectul vizual sa fie cat mai placut si uscarea sa nu provoace crapaturi.

10. Aplica spray-ul de curatare a geamurilor pe geamuri si oglinzi si stergeti cu o laveta curata. Stergeti cu o laveta microfibra, iar in cazul in care nu avem o laveta microfibra, folositi o carpa curata, fara scame, pentru ca nu ne dorim scame fibroase peste tot in interiorul masinii.