Detailing-ul exterior al masinii

Detailing-ul exterior al masinii

1. Periaza jantele. Curatale folosind o perie de roti si degresant pentru acestea. Scutara jantele pentru a indeparta murdaria, noroiul și grasimea. Aici poate fi necesar un produs de curatare. Se lasa produsul sa penetreze jantele timp de 30 secunde pana la un minut inainte de periaj. 

2. Se spala anvelopele cu solutie de curatare a pneurilor. Se aplica solutia pentru anvelope. Pentru un finisaj lucios, se lasa o vreme pentru asi face efectul, sau se sterge cu o carpa de bumbac pentru un aspect mat..

3. Atentie la geamurile fumurii. Verificati agentii de curațare inainte de ai aplica pentru aceste geamuri fumurii.

4. Se spala exteriorul masinii cu un sapun de spalare auto, (nu detergent de vase). Parcheaza masina intr-un loc umbrit si asteptati pana când suprafata masinii este rece la atingere. Utilizati un burete fin in partea de jos a masinii si o laveta microfibra in partea de sus, ce va opri contaminarea partii de sus cu murdaria partii de jos a masinii.

5. Curatati exteriorul ferestrelor cu solutie de curatat geamuri. Geamurile masinii ar trebui sa straluceasca si sa reflecteze, nu sa fie murdare si neglijate.

6. Curata murdaria si noroiul din locasurile rotilor cu un agent de curatare universal si un jet de apa de inalta presiune.

7. Eliminati contaminantii lipiti pe masina cu o solutie speciala.

8. Aplicati polish sau ceara (daca se utilizeaza ambele, se aplica si se indeparteaza mai intai polish-ul), cu un polish cu actiune dubla. Tamponarea rotativa ar trebui lasat in baza profesionisti pe care ii gasiti in cadrul unui detailing auto din apropierea dumneavoastra.

  • Polisharea este pentru un aspect lucios, iar ceara este un protector.
  • Polisharea se in sectiuni de lungime, nu miscandu-se aparatul intr-un model circular.
  • Sa acorde o atenție la chederele usii, in jurul balamalelor pentru usi si in spatele barelor de protectie, care va trebui sa se faca printr-o miscare circulara de mana.
  • Se lasa sa se usuce pana la aparitia unei pelicule albe pe vopsea. Apoi se incepe lustruirea vopselei. Zonele mai greu accesibile pot fi slefuite manual.