Folia solara: cel mai bun parasolar pentru masina, casa si birou

Folia solara: cel mai bun parasolar pentru masina, casa si birou

 Indiferent daca conduci sau stai langa o fereastra la locul de munca, poti suferii daune ale pielii. In fiecare zi geamurile blocheaza cele multe dintre razele ultraviolete B (UVB), dar o mare parte dintre razele ultraviolete A (UVA), va trece prin ele. Razele UVA penetreaza adanc pielea, provocand daune la nivelul tesutului care pot accelera imbatranirea pielii si pot duce la cancer de piele. Daca stai in mod frecvent langa geam, cea mai buna protectie unica impotriva razelor UV sunt foliile solare, denumite uneori folii colorate, care a fost tratata special, pentru a elimina atat razele UVA si UVB. Practic, montarea foliei de protectie solara pe geamuri va respinge razele UV, fie daca esti la volan, fie la domiciliu sau la birou.

  Iti petreci mult timp în masina, fie ca sofer sau ca pasager, de ce sa nu fie si confortabil? Indiferent dacă sunteti preocupat de caldura excesiva, de intimitate, protectie UV, un interior stins, efectul de orbire sau de securitate, folia auto solara creste confortul si aspectul autovehiculului.

  La masini, numai parbrizele laminate vin cu ambele protectii UVB si UVA. Geamurile din lateral si spate permit 60% din razele UVA.

  Pentru vospeaua masinii folia solara este ca o bariera transparenta si dura fiind ca o armura impotriva pietricelelor de pe asfalt.

 Folia auto omologata, este o folie de calitate, care prin proprietatile sale special, filtreaza 99% din radiatile UV, protejand astfel interiorul autoturismului. Se recomanda a fi aplicata in locurile unde riscul de accidentare prin spargerea sticlei este mare. In cazul spargerii geamului, cioburile nu se imprastie, fiind oprite de folie, reducand astfel la minim riscul de ranire prin taiere. Durabilitatea foliei este de 5 ani, în cazul aplicarii pe partea interioara a geamului.

  Cercetarile au aratat ca daunele razelor UV sunt mult mai extinse pe partea unde corpul este mai aproape de geam; de asemenea, soferii de drum lung,au pielea mai moale si ridata de pe partea lor de geam.

  Sugari si copii mici - care au pigmentul pielii mai putin protector - de obicei stau in spate, unde niciun geam nu ofera protectie adecvata UVA, chiar si geamurile fumurii de la dubite sau masinile de teren.

  Din fericire, folia solara pentru protectie UVA poate fi recomandata pentru a prevenii iritatiile pielii. Prin combinarea absorbanti UVA in diferite punctele forte, foliile de protectie sunt disponibile de la transparent la culori inchise pentru geamurile din lateral si spate ale autovehiculelor, care resping razele UVA si UVB in proportie de peste 99% fara reduce visibilitatea conducatorului auto. Foliile de protectie solara pentru masini reduce pana la 93% deteriorarea celulelor pielii.

Avantajele foliilor solare pentru autoturisme:

 • Reduce efectul de orbire, solara sau de la farurile masinilor ce se apropie noaptea din spate
 • Imbunatatesc aspectul masinii
 • Facilitează confortul termic
 • Intimitate in habitaclul masinii
 • Protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete
 • Reduce decolorarea interiorului, a bordului, a tapiteriei si a scaunelor
 • Protectie de pana la 99% împotriva razelor UV
 • Ofera securitate si siguranta, retin cioburile in caz de accident
 • Sunt usor de intretinut

Sfaturi inainte de a monta folia solara

 • Familiarizaza cu diferitele optiuni de le ofera foliile
 • Alege folii de calitate
 • Considera sa cumperi folii care resping razele UV
 • Folia trebuie sa fie certificata RAR si se monteaza numai pe geamurile din spate
 • Montarea foliei sa fie facuta de un profesionist